Sådan undgår du vinterdepression

Du kan sikkert allerede mærke, at sommeren er ved at drive ud. Bladene er begyndt at blive røde og sprøde, den friske og kolde vind tager til, og du har brug for at pakke dig mere ind, når du går ud ad hoveddøren. Det er et tegn på, at vinteren venter lige om hjørnet.

 

Når vinteren er her, er der mange mennesker, der savner de grønne, solrige fornemmelser, som sommeren har at byde på. Hvis du er én af dem, er du virkelig én af mange. Undersøgelser viser, at den årstid flest mennesker holder af, er sommeren. Det er ikke mærkeligt. Verden virker mere åben om sommeren, når altandøren kan stå åbent helt til de mørke nattetimer.

 

Tag sommeren indenfor

 

Heldigvis kan du denne vinter gøre noget særligt for at bevare de sommerlige fornemmelser. Du kan for eksempel sørge for at fylde huset med smukke planter i alle mulige grønne nuancer. Hvis du har en udestue, er det helt oplagt at fylde den med smukke planter til udestuen. Udestuen har et helt perfekt klima – hvis altså den er isoleret godt nok. Planterne vil nemlig få alt den lys de har brug for, også selvom det er vinter.

 

Sæt gerne mange planter alle de steder i huset, hvor der er et vindue til det. De dejlige planter kan komme ud og stå, når sommeren kommer, hvis du alligevel føler, at de fylder for meget i hjemmet. En ting er helt sikkert – det vil tage toppen af din vinterdepression. De grønne farver skaber nemlig sunde forbindelser i hjernen og kan virke beroligende. Samtidig – og det er der ikke mange der ved – udvikler hjernen dopamin, som er et glædeshormon, når du passer dine planter. I bogstavelig forstand giver det gode vibes, at du har noget, du kan passe på.