Tag familien med på udendørs eventyr til sommer

vandreture

Mange får nye kreative vaner i vinteren. Det er hyggeligt at sidde indenfor og læse, male eller strikke med en god kop te. Når vejret bliver varmere, og sommeren nærmer sig, trænger mange til at komme udenfor. En måde at komme udendørs kan være at tage på lange vandreture, telttur eller camping med familien.

Vandretur

Der er mange ruter gennem landet, hvor du kommer forbi smukke landskaber. Dig og din familie kan gå langs havet og op gennem klitterne. Du kan tage en pause fra vandreturen for at spise en is eller se solen gå ned i havet. Der er også mange smukke skove i Danmark med mange forskellige dyr. Tag et leksikon med og lær børnene om dyrearter, træer og planter. Det også populært at tage på vandreture alene. Her har du mulighed for at fundere over livet og mærke naturen og landskabet helt for dig selv eller meditere på din rejse.

Overnatning

Efter de lange vandreture kan du slå teltet op. Find en bålplads i nærheden af en skov, hvis maden skal laves selv. Nem mad over bål såsom pølser og skumfiduser er et hit hos hele familien. Fortæl hyggelige og uhyggelige historier om bålet og se på stjerner til langt ud på natten. Sent på aftenen kan der krybes i soveposen. Med en telttur sover du midt ude i naturen og kan måske høre dyr eller blive vækket af fuglesang om morgenen.

Udstyr

En tur ud i naturen er en god mulighed for eventyr og for at komme tættere på familie eller venner. Den kræver dog noget udstyr. Klik her for at sammenligne priser på det udstyr, du skal bruge. De lange vandreture kræver godt fodtøj som vandresko eller vandrestøvler. Til vand, mad og andet oppakning er der brug for store rygsække. Der er også børnerygsække til de små. Hvis du ikke kan vente til sommer med at tage af sted, er det også muligt at finde varmt undertøj og gode jakker, så du kan tage turen i al slags vejr. Vær godt forberedt og hav et eventyr uden bekymringer.