Gemmer der sig en lille meteorolog i dig?

Er du også før snublet over en kantsten eller over dine egne fødder i græsset, fordi du har været så optaget af himmelen, at du slet ikke fik set dig for? Himmelen og universet er utrolig fascinerende, og der gemmer sig en hel masse uudforskede hemmeligheder et sted derude, langt væk fra Jorden.

Har du altid været interesseret i fysik, Jordens fænomener, rummet eller vejret, og ønsker du at dyrke din hobby endnu mere, findes der en masse redskaber, der kan hjælpe dig videre i din fascination!

En mariehøne eller en vejrstation?

”Marie Marie Marolle…” starte den velkendte remse, hvor mennesket har sendebud op til himmelens herre. I dag ved vi godt, at det ikke er mariehønen, der sørger for, at der kommer godt vejr til Danmark. I mange år har vi kunnet ty til TV-avisen eller til nettet for at læse om de kommende vejrforudsigelser. Men hvem siger, at man ikke kan være sin egen metrolog? Ligger din interesse hos vejret, er en vejrstationer med regnmåler og vindmåler lige noget for dig! Således kan de lokale vejrstationsdata, og altså sikre dig en ganske pålidelig vejrprognose! – Og så kan Marie få lov at flyve rundt i fred.

Har du stjerner i øjnene?

Måske det ikke blot er vejret, der fascinerer dig, men også hvad der foregår på himmelen. Særligt om natten, kan himmelen være et utroligt smukt syn. De mange stjerner, der viser sig er blevet studeret og observeret i mange 1000 år, og stadig ved vi ikke særlig meget om det ydre rum.

Fanger denne fascination af rummet og stjernerne også dig, bør du overveje at anskaffe dig et teleskop, så du kan komme helt tæt på verdensrummet fra din egen terrasse. Du kan øve dig i de forskellige stjernebilleder, og mon ikke du også får et par stjerneskud at se!