Mangler du en hobby? Hvorfor ikke begynde at strikke?

I Danmark er der utallige mennesker i alle aldre og med alle baggrunde, som mangler en meningsfuld hobby, som de kan investere deres tid i. De har måske haft for travlt til at hengive sig til en aktivitet eller har mistet forståelsen for, hvad man kan opnå ved at have en hobby. Strikning er en aktivitet, der ikke blot giver dig en følelse af uafhængighed og resultater, men som også giver dig mulighed for øjeblikke med kreativitet, afslapning og meditation, hvis man er til det. Det er en aktivitet for folk i alle aldre. Er man begynder, behøver man blot nogle grundlæggende værktøjer og et par simple instruktioner for at komme i gang. Med lidt øvelse kan du på ingen tid lave smukke produkter ud af en simpel garnnøgle. Strikning giver både unge og ældre mulighed for at frigøre tankerne fra hverdagens problemer, mens de nyder udfordringen ved at skabe noget fra start til slut. Desuden giver det dig masser af muligheder for projekter – tørklæder, huer, trøjer, tasker … listen er lang. Så hvis du leder efter en måde at fordrive tiden på, hvor du samtidig kan udfolde dig kreativt og måske lave flotte gaver til dine børn, børnebørn eller andre, hvorfor ikke strikke?

Det kræver ikke meget at komme i gang 

Hvis man kan se det sjove i at begynde at strikke som hobby, men måske ikke kan overskue hvad der skal til for at komme i gang, så bare rolig, det kræver nemlig ikke meget at komme i gang med at strikke. Faktisk er det eneste man behøver, et par strikkepinde af forskellig slags, samt garn i alle de farver man gerne vil bruge. Derudover skal man blot lære et par grundlæggende teknikker og så er man i gang med at strikke. Lettere bliver det ikke at komme i gang med denne meningsfyldte og kreative hobby, for folk i alle aldre.

Det er ikke svært at lære at strikke

At lære at strikke er ikke så svært og noget selv børn hurtigt kan lære. Det der kan være udfordrende, er at finde rundt i alle de forskellige udtryk og interne vendinger der findes. Ved du måske hvad tilia fra Filcolana er? Nej vel? Men bare rolig. Alle de forskellige garner, udtryk og vendinger, samt forskellige teknikker, skal du nok få lært. Det kræver blot at du er villig til at lære og så er du ikke langt fra, at være i gang med at strikke flotte huer og sweaters, til dine børn, børnebørn, familie eller venner.

PS: Tilla fra Filcolana er en type strikkegarn, som består af 30% mulberry silke og 70% kid mohair.