Den ultimative guide til indretning af din stue

Stuen er hjertet i dit hjem. Det er et rum, hvor du tilbringer tid med familie og venner, ser tv, spiller videospil eller bare slapper af. Men det kan også være et af de mest forsømte rum i dit hus. Vi vil vise dig, hvordan du kan indrette din stue med henblik på optimal komfort og stil!

I dag er det meget moderne at have en meget minimalistisk stil. En stil, hvor man har ikke en masse dekorationer eller møbler. Men det er selvfølgelig ikke alle, som er vilde med den slags stil.

Hvordan skal jeg indrette min stue?

Der er mange måder at skabe det perfekte hjem på, men det er op til dig og dine personlige præferencer, hvordan du ønsker at gøre det! Tøv ikke med at vise, hvad der gør dit hus unikt med f.eks. farver eller møbler.

Måske kan du godt lide at have en masse planter rundt omkring i hus, eller du kan lide at have tv’et på et bestemt sted. Indretning af din stue handler om personlige præferencer! Du kan også finde inspiration på skoenhedsguiden, hvis du selv er tom for idéer.

Plakater og malerier skaber liv

En god måde at give din stue liv på, er ved at bruge plakater eller malerier på væggene. Med en flot plakat kan selv det kedeligste rum blive interessant at kigge på. Det vil også give stuen en mere “indlevet” følelse.

Det er dog vigtigt, at du finder kunst til dine vægge, som passer ind i indretningen, så du får skabt en helhedsfornemmelse. Husk derfor at tænke på hvilke farver der er på din kunst.

Undgå mørke farver

Det kan være farligt at bruge for mørke farver, når du indretter din stue. Du kan nemlig hurtigt få det til at føles indelukket eller småt. Derfor skal du undgå farver som sort, brun og mørkegrøn.

En af de bedste måder at holde et stort rum åbent på er ved at bruge lyse farver som f.eks. beige, hvid, lyserød eller blå. Bare sørg for, at de passer til helhedsindtrykket som nævnt tidligere.

Køb en behagelig sofa

Hvis du ønsker at skabe den perfekte stue, er det vigtigt at få en behagelig sofa, som passer til din smag. En sofa, der er for hård eller ikke har nok polstring, kan gøre dig øm, hvis du tilbringer meget tid i den, især med ryggen mod væggen!

Hvis du bor i en lille lejlighed, eller et lille hus, kan det dog være aktuelt at se om en lænestol passer bedre til din stue. Det kan også være, at en lille to personers sofa er det helt rigtige valg, de kan både være behagelige, og mere praktiske end en lænestol.