Sådan skaber du en kreativ boligindretning

I Danmark er vi verdenskendt for at have en meget minimalistisk stil, når det kommer til møbler og boligindretning generelt, og selvom det er en stor force, så er det også med til at gøre de danske hjem mere upersonlige og kedelige. Rigtig mange hjem er klassiske med hvide vægge og få møbler, og denne stilrene tilgang er måske nok praktisk, men den er ikke så kreativ.

På grund af det store fokus på stilrene hjem, så er det også blevet mere og mere moderne at skabe en mere kreativ boligindretning, hvor farverne får mere frit spil, og hvor personligheden for alvor skinner frem. Dette er dog ingen dans på roser, hvis man ikke er så kreativ, men her er der heldigvis nogle gode tips og tricks, der kan gøre det lettere at skabe en kreativ boligindretning.

Bliv inspireret på nettet og gør idéerne til dine egne

Når man ikke er den mest kreative, men gerne vil have en mere kreativ indretning, der er legende og udfordrende, så er internettet den bedste kilde til inspiration. Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, hvis andre allerede har fået de gode idéer, og nettet er et fantastisk sted at blive inspireret til kreative løsninger, der vil kunne fungere i netop dit hjem. Det er dog vigtigt, at man ikke bare kopierer idéerne direkte ind i ens eget hjem, men forsøger at tilpasse dem i forhold til sit eget temperament og sin egen stil. Dermed bliver implementeringen mere succesfuld, og indretningen mere gennemført og helstøbt.

Der er mange måder at skabe et legende udtryk i hjemmets indretning, og her kan man f.eks. eksperimentere med anderledes former og farver, end man er vant til. Her kan runde sofaborde eller -spiseborde være med til at skabe en anden dynamik i hjemmet, og der er i det hele taget masser af kreative muligheder, når man vælger anderledes former til hjemmets indretning.

Vær ikke bange for at slippe farverne løs

Uanset hvilke idéer, man kommer på, så er det utrolig vigtigt, at man ikke er bange for at slippe farverne løs i indretningen. Kreativitet er en farverig størrelse, og hvis man gerne vil have et kreativt hjem, så er farver også en stor del af det. Selvfølgelig skal man ikke plastre alle vægge til med farverigt tapet, men der er ingen grund til at være bange for farver på væggene eller på møblerne, når man indretter sit hjem.