Derfor elsker børn halloween

Efteråret har lagt sig over landet. Røde og gule blade flyver i vinden. Tågens dis rykker stille ind i vores haver i de kolde morgentimer. Mørket kommer. Tiden er kommet til Halloween!

Halloween stammer fra USA og har med tiden vundet indpas i Danmark. I gamle dage var højtiden til for at mindes de døde. Det er den på sin vis stadig, men i nutiden har den et mere overnaturligt præg. Man klæder sig ud som eventyrvæsener – som gerne skal være af den uhyggelige kalibre. Hekse, zombier, troldmænd, onde orker og spøgelser er nogle af de få klassikere i kostumeskabet.

 

Udklædning

Særligt børn har glæde af den sjove højtid. Den indebærer nemlig flere ting, som børn elsker. Først og fremmest udklædning. At kunne klæde sig ud og påtage sig rollen som en anden, er ren leg for børn. Enhver chance et barn har for at klæde sig ud, vil det gribe, og halloween er bestemt ingen undtagelse.

Søde sager

Derudover indeholder halloween naturligvis en hel del søde sager. Hvis du har børn, har du nok prøvet, at de kom hjem med rigtig meget slik. Dine børn går fra dør til dør og samler ind til godtekassen.

 

Halloween pynt

 

Efterhånden som halloween bliver mere udbredt i Danmark, er det blevet muligt at få rigtig meget halloween pynt. Pyntet er både uhyggeligt, farligt og spændende. Børn kigger med store øjne på skeletter der hænger fra taget, manden med leen der står i entreen eller edderkoppens-spin, der hænger i store klaser på træerne i haven. Pyntet skaber en særlig stemning, og det er netop som efteråret tager ind over landet, og den mørke tid kommer.

Derfor er det altså ikke overraskende, at børn finder halloweentiden ekstra spændende. Det betyder nemlig også overgangen fra én periode til en anden.