Kom hurtigt og nemt i gang med at strikke

Strikning er blevet utroligt populært i de seneste år. Og det er nemt at forstå. Du holder gang i en meget gammel tradition, du får mulighed for at strikke tøj til dig selv eller som gaver, og du får en hobby som der er endeløs afslapning i. Derfor har vi her en guide til dig, som har overvejet at gå i gang med strikning, men ikke helt har vidst hvordan du skulle gøre det. For strikning er garanteret lige noget for dig.

Det rigtige udstyr

Det første du skal beslutte dig for, er hvad du vil strikke. Efter det kan du begynde at finde det rigtige garn. Du kan finde meget af det som du får brug for hos holst garn. Garn kan variere i et utal af farver, materialer og kvalitet, og dermed også pris. Det er derfor op til dig hvilket garn dit næste projekt skal bestå af, da der ikke er ét rigtigt garn til en opskrift. De fleste opskrifter af en let sværhedsgrad kræver følgende udstyr. Derfor anbefaler vi, at nybegyndere går ud og anskaffer sig følgende:

  • En strikkepind der eventuelt måler 40 centimeter

  • En stoppenål

  • Et målebånd

  • Garn i farver og materialer efter eget ønske

Find de rette opskrifter

Når du starter ud, så start enkelt. Lær først hvad ret, vrang og masker er. Derefter kan du begynde at strikke og få en føling for det i fingrene. En god start er en simpel klud. Det er en nem form, og træner dig i din fingerfærdighed. Derefter kan du gå videre til nogle mere avancerede opskrifter såsom trøjer, sokker og så videre. Du må gerne kaste dig ud i et svært projekt, så længe du ikke lader dig slå ud, hvis det føles svært. Det skal nok alt sammen komme, for strikning er nemmere end du tror.